Retourneren

Is het mogelijk om producten retour te sturen?
Het kan natuurlijk voorkomen dat u een product of bestelling aan ons retour wilt zenden. In dit geval heeft u recht op het herroepingrecht. Dit betekent dat u al uw aankopen altijd binnen 30 kalenderdagen, zonder opgaaf van reden, aan ons terug mag sturen. Wij stellen het natuurlijk wel op prijs als u een reden opgeeft zodat wij een nog betere service aan kunnen bieden aan onze klanten.

Uitgesloten van retournering zijn:

  • Aangebroken verpakkingen of beschadigde producten;
  • Speciaal op maat gemaakte (kabels) of bestelde producten in opdracht van de koper;
  • Producten die niet in voorraad zijn en speciaal besteld zijn geworden;
  • Producten elders gekocht dan via Mijnelektromaterialen.nl;
  • Mijnelektromaterialen.nl behoudt het recht om geretourneerde producten te weigeren of om slechts een gedeelte van het factuurbedrag te crediteren wanneer het product reeds geopend, gebruikt of beschadigd is.

Wanneer een geretourneerd product niet in de originele verpakking zit, aangebroken of beschadigd is kunnen wij de producten niet retour nemen. Dit omdat bij het wederverkopen van de producten een juist verpakt, onaangebroken en onbeschadigd product gewenst is bij de klant. Indien een verpakking toch beschadigd is, kan Mijnelektromaterialen.nl er voor kiezen het product deels te vergoeden of een tegoedbon uit te schrijven.

Hoe moet ik een artikel retour sturen?
Meld binnen 30 kalenderdagen na ontvangst van uw artikelen retour. Dit kan door eerst contact met ons op te nemen. Wij zullen er dan voor zorgen dat u uw producten retour kunt sturen.
U ontvangt van ons het retour formulier. Deze graag uitprinten, invullen en bij het pakket voegen. Wij zullen dit dan verwerken wanneer u producten retour zijn bij ons.

De consument draagt het risico voor een retourzending. Wij vragen u daarom om de retourartikelen goed te verpakken om beschadiging tijdens transport tegen te gaan. De retourzending dient voldoende gefrankeerd naar ons te worden toegestuurd. Ongefrankeerde of onvoldoende gefrankeerde pakketten worden niet geaccepteerd. Retouren dienen verstuurd te worden met PostNL d.m.v. een PostNL pakketzegel (verkrijgbaar bij het postkantoor).

Wij zullen beoordelen of de retourzending wordt geaccepteerd of geweigerd. Wanneer een retour gewijzigd wordt zullen wij contact met u opnemen.

Wie betaalt de retour verzendkosten?
Wettelijk zijn wij enkel verplicht de retour verzendkosten te vergoeden indien wij u een product verzonden hebben dat u niet besteld heeft en dus foutief door ons aan u verzonden is. Daarnaast vergoeden wij de retour verzendkosten als het geleverde product defect is binnen 30 dagen. In alle andere gevallen zijn de verzendkosten voor uw rekening. Indien u recht heeft op vergoeding van de verzendkosten, dan boeken wij deze kosten na ontvangst van de retournering terug naar uw bank- of girorekening. Voor Nederland en België vergoeden wij maximaal het bedrag van € 6,95. Dit zijn de kosten van een pakketzegel (verkrijgbaar bij het postkantoor).

Wanneer krijg ik mijn betaling teruggestort?
Het bedrag zal uiterlijk binnen, het termijn van 14 kalenderdagen, na ontvangst van de goederen op uw bank- of girorekening worden teruggestort. In de meeste gevallen is gebeurt dit echter sneller (5-7 werkdagen).